:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2017   12:05

0

142

Vučić i Pens dogovorili ličnu komunikaciju

Vučić je ocenio da su njegovi razgovori sa američkim potpredsednikom u Beloj kući dodatno doprineli stvaranju većeg međusobnog poverenja.

Dogovorili smo nastavak naše lične komunikacije i mislim da je ovaj sastanak, posle važnih razgovora sa senatorima i kongresmenima, dodatno doprineo učvršćivanju srpsko-američkih odnosa, stvaranju većeg poverenja i još snažnijeg prijateljstva“, rekao je on novinarima.

Vučić je preneo da je sa Pensom imao izvanredan sastanak, da je čestitao predsedniku SAD Donaldu Trampu i njemu na izbornoj pobedi, ali i na važnim stvarima koje rade za svoju zemlju.

Pozvao je Trampa i Pensa da posete Srbiju, smatrajući da će najbolji doček u tom delu Evrope i šire upravo imati upravo u našoj zemlji.

Razgovorima s Pensom prethodili su susreti predsednika Srbije u Kongresu, koji su protekli u ohrabrujućoj atmosferi, sudeći po komentarima američkih senatora posle sastanka.

Senator Kristofer Marfi iz Konektikata, demokrata, rekao je da u Senatu postoje neslaganja demokrata i republikanaca oko mnogih pitanja, ali ne postoji neslaganje oko želje za snažnim i dobrim odnosima SAD i Srbije.

"Spoznajemo da sva otvorena pitanja na Balkanu ne mogu biti rešena bez liderstva Beograda. Vučić je u poziciji da može biti taj lider, a mi demokrate i republikanci možemo da to podržimo", naglasio je Marfi.

Vučić je na početku posete rekao da u Vašingtonu očekuje važne razgovore o važnim temama za Srbiju, te da će pokušati da obezbedi vašingtonske administracije za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu.



0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva