:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2015   12:05

0

120

Vučić i Mustafa u Briselu 23. juna

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, Beograd i Priština su se sporazumeli na tehničkom nivou o telekomunikacijama i energetici, a do premijerskog sastanka očekuje se i napredak u šatl-diplomatiji u vezi sa zajednicom srpskih opština. U diplomatskim krugovima spekuliše se da je dogovoreno da Kosovo dobije poseban međunarodni telefonski kod, a da za operatora mobilne telefonije kod nadležnih kosovskih institucija konkuriše "zajedničko preduzeće".

Iako je pitanje uklanjanja Parka mira u severnom delu Kosovske Mitrovice prepušteno dogovoru kosovskih gradonačelnika severnog i južnog dela grada, Danasovi izvori tvrde da će se to pitanje rešavati kad Beograd reši da otvori poglavlja u pregovorima sa EU. Uklanjanje Parka mira je jedan od 11 nemačkih uslova za dalje evrointegracije Srbije.

Komentarišući svoj nedavni susret sa Vučićem na ekonomskom forumu u Tirani Isa Mustafa, koji je juče na izbornoj skupštini DSK ponovo izabran za predsednika stranke, nastavak političkog dijaloga u Briselu najavio za 20. jun. On tvrdi da se "kasni sa pregovorima, jer se sporazumi ne sprovode, a i Srbija je ponovo želela da otvori teme kao što su telefonski kod, energija i Civilna zaštita u Severnoj Mitrovici".

Izvor: Danas

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva