:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

183

Vučić i Moro uručili ključeve kuća u Obrenovcu

Izgradnja sedam kuća, koja je počela u novembru 2014. godine, finansirana je iz donacija Vlade Francuske, a realizovale su je kompanije koje posluju u Srbiji" "Lafarž", kao nosilac projekta "Francuske kuće", zatim "Šnajder elektrik" i "Sen-Goben grupa", u saradnji sa Ambasadom Francuske, UNOPS-om i Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Francuska vlada donirala je novac za gradnju sedam porodičnih kuca površine 80 ili 100 kvadrata, u Obrenovcu, ali i novac za rekonstrukciju osnovne škole "Jefimija", za obnovu dela kanalizacije i za autobus koji će prevoziti decu ometenu u razvoju.

Izvođač radova je preduzeće Inobačka iz Novog Sada.

Na predlog kompanije "Lafarž", kako bi obrenovačke porodice što pre dobile nove domove, kuće su rađene po sistemu brze gradnje - od prefabrikovanih betonskih elemenata, što je inače dvostruko brži način izgradnje od standardnog.

Zbog jednostavne montaže fabrički proizvedenih zidnih elemenata, svih sedam kuća završeno je u rekordnom roku, za nešto više od dva meseca.

Svi objekti imaće veću trajnost, povećanu energetsku efikasnost i konfor zahvaljujući najkvalitetnijim materijalima koje su obezbedile francuske kompanije.

Osim Vučića i Moro, ključeve je uručivao i predstavnik Lafarž grupe Kristijan Ero.

Na bilateralnom nivou Francuska je izdvojila 750.000 evra za rekonstrukciju kuća, vodovodne i telekomunikacione mreže.

Uručenju ključeva prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković, direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević...

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva