:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

118

Vučić i Meng:Iskreno prijateljstvo Srbije i Kine

Predsednik Vučić istakao je da Srbija sebe smatra iskrenim prijateljem NR Kine i zahvalio na prijateljstvu i poštovanju koje NR Kina pokazuje prema Srbiji.

On je naglasio da su bilateralni politički odnosi izvanredni, a ekonomski svakodnevno napreduju. Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost za preuzimanje Železare od strane kineske kompanije HBIS i uspešno upravljanje i poslovanje.

"Postoje zajednički interesi za unapređenje saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i Srbija će u tome biti ozbiljan partner", istakao je predsednik Vučić.

On je izrazio nadu da, bez obzira na to što se Samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (Samit "16+1") održava ove godine u Budimpešti, Srbija očekuje premijera Kine Li Kećanga da otvori početak radova na izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, što će biti vrhunac saradnje dveju zemalja u oblasti infrastrukture.

Specijalni izaslanik predsednika NR Kine Meng je istakao da se odnosi Srbije i Kine razvijaju na dobrobit oba naroda.

"Prijatelji smo koji dele i dobro i zlo. Naši odnosi su izdržali sva iskušenja i promene na međunarodnoj političkoj sceni", istakao je Meng.

On je preneo pozdrave predsednika NR Kine Si Đipinga i naglasio da veruje u još svetliju budućnost Srbije pod rukovodstvom predsednika Vučića.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva