:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

190

Vučić i Helbah o odnosima Srbije i Nemačke, dijalogu BG i PR


Kako se navodi u saopštenju ,predsednik Vučić i nemački izaslanik izrazili su zadovoljstvo što su politički i ekonomski bilateralni odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u novijoj istoriji, kao i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.



Nemački diplomata je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana. Srpski predsednik je naglasio da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, sa ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.



Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na implementaciji mera sa ciljem unapređenja vladavine prava i slobode izražavanja.



Predsednik Vučić i izaslanik Helbah takođe su naglasili potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva