:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 19, 2018   10:54

0

176

Vučić i Haker o Berlinskom procesu


Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike, Vučić je istakao važnost regionalne saradnje, zahvalivši nemačkoj kancelarki Merkel za pokretanje Berlinskog procesa i podržao inicijativu za formiranje Fondacije za istraživanja za Zapadni Balkan, u kojoj "Leopoldina" ima ključnu ulogu. 





On je rekao da aktivnosti buduće Fondacije mogu da imaju dalekosežni efekat u zadržavanju talentovanih mladih ljudi u Srbiji i regionu, kao i povratak uspešnih mladih naučnika iz sveta i razvoj njihovih karijera u zeml?i. Predsednik Vučić se založio za intenziviranje saradnje na bilateralnom nivou i zamolio da se uspostavi razmena naučnih saznanja i eksperata, osnivanje zajedničkih institucija, kao i drugi modeli saradnje. 



Predsednik "Leopoldine" Haker je naveo da su održane četiri konferencije naučnih ustanova sa Zapadnog Balkana, iz kojih su proistekli prvi rezultati u stabilizaciji odnosa naučnih krugova u regionu. 



On je izrazio spremnost za jaču bilateralnu naučnu saradnju izme]u Srbije i Nemačke, kao i pomoć u ostvarivanju jačih veza izmedju nauke i privrede u cilju ekonomskog razvoja.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva