:

:

TV Most

clock

April 23, 2017   12:05

0

107

Vučić i Dodik o radu institucija BiH, carinskoj uniji i snimanju filma

Vučić posle sastanka s Dodikom u Hotelu "Cepter" u Kozarskoj Dubici nije dao izjavu novinarima.

Dodik je novinarima rekao da zvanično Sarajevo nema konzistentnu politiku, navodeći da se državni nivo obavezao na reformske procese koje sada ne može da sprovede.

"Opšta pat-pozicija vlasti na nivou zajedničkih institucija govori da od BiH ne možemo ništa očekivati. Postoji učmalo uverenje da je nepromenjiva situacija što se tiče BiH i njenog okvira, bez obzira da li nam je loše, i koliko godina nam može biti loše", kazao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

On smatra da će "vreme naterati da se razgovara i o promeni okvira BiH".

Dodik je rekao da je Vučića posebno interesovalo na koji način je moguće realizovati ideju o carinskoj uniji zemalja Balkana koje nisu u EU, ističući da RS podržava takvu ideju, jer bi im ona osigurala tržište.

Predsednik RS, koji je s Vučićem razgovarao posle komemorativnog skupa u Donjoj Gradini i obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina u logoru Jasenovac, kazao je da je s premijerom Srbije razgovarao i važnosti da se nastavi zajedničko obeležavanje značajnih datuma stradanja srpskog naroda.

Dodik je naglasio da su razgovarali i o potrebi da se snimi dokumentarni film o Jasenovcu, kao i "igrani film svetskog nivoa".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva