:

:

TV Most

clock

Jul 13, 2017   12:05

0

123

Vučić i Cipras usaglasili zajedničku deklaraciju

Zvaničnici Srbije i Grčke su razgovarali o pospešivanju već dobre saradnje dve zemlje, kao i o situaciji u regionu.

Grčki premijer Aleksis Cipras istakao je na sastanku sa predsednikom Srbije da Grčku i Srbiju vežu istorijske veze, prenosi ANA.

"Ovaj sastanak je prvi korak ka promovisanju bilateralne saradnje za bezbednost i stabilnost u širem regionu Balkana", rekao je Cipras u kratkom razgovoru emitovanom na televiziji.

Grčki premijer je čestitao Vučiću izbor za predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je, navodi ANA, govorio o sporazumima o saradnji koji su danas potpisani.

Nakon sastanka Vučića i Ciprasa potpisano je šest međudržavnih sporazuma, koji treba da pospeše saradnju dve zemlje.

Vučić i Cipras su nakon sastanka održali zajedničku konferenciju za novinare a predsednik Srbije je istakao da bi bilo važno da Srbija dobije okvir kada bi mogla da postane članica EU.

Vučić je istakao da Srbija ne želi da ucenjuje, niti traži bilo šta, već samo da zna, i to ne samo kroz odgovor, da postoji perspektiva kada bi mogla da postane članica EU.

Predsednik Srbije je dodao da to podrazumeva da ispunimo sve uslove, posebno iz poglavlja 23 i 24, kao i sva druga koja su neophodna za članstvo.

"Smatramo da je to važno da bi ljudi u Srbiji bili bolje i značajnije motivisani i stimulisani. Ne tražimo tačnu godinu, ali želimo da znamo okvir kada bi mogla postati ponupravna članica", poručio je Vučić

Istakao je da je molio premijera Ciprasa da pomogne da po tom pitanju dobijemo odgovor.

To bi, kako je dodao, mnogo značilo u pristupu građana Srbije. Istakao je da bi ono što je ostalo od teških reformi mogli brže i sa još većim elanom da sprovedemo.

Predsednik Srbije Vučić predvodi delegaciju u kojoj su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar privrede Goran Knežević, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji su učestvovali na prvoj sednici Visokog saveta za saradnju.

Zasedanje Visokog saveta je dogovoreno prilikom posete premijera Aleksisa Ciprasa Beogradu početkom godine, kako bi se tradicionalno prijateljstvo i ekonomski interesi povezali u čvršću formu saradnje, zajedničkih investicija i projekata, određenih okvirima zajedničke evropske budućnosti dveju zemalja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva