:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2015   12:05

0

112

Vučić i ÄŒakrabarti o projektima saobraćajne mreže

Vučić je istakao da je za Srbiju jedan od najvažnijih projekata izgradnja autoputa Niš - Priština - Drač, i izrazio očekivanje da, ubrzanom izradom studije o izvodljivosti i kompletne projektne dokumentacije, Srbija već pre kraja 2016. godine može da počne sa izvođenjem građevinskih radova na deonici puta Niš - Merošina - Prokuplje - Kuršumlija - Merdare, u dužini od 77 kilometara.

ÄŒakrabarti je naglasio da će EBRD učiniti sve kako bi ubrzao realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta za ceo region, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik EBRD je istakao da on lično često Srbiju navodi kao primer uspešnih fiskalnih reformi i iskoristio je priliku da pozove Vučića da prisustvuje velikom Investicionom samitu u Londonu, u februaru sledeće godine.

Vučić je od EBRD-a zatražio savete i pomoć u privlačenju stranih investicija, podršku projektima Svetske banke u privatizaciji preduzeća, naročito onih u restrukturiranju, kao i njihovo iskustvo u razvijanju preduzetničkog duha, čiji nedostatak je, po njegovom mišljenju, najveća smetnja brzom ekonomskom napretku Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva