:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2016   12:05

0

114

Vučić: Govoriću pozitivno o Merkelovoj

Primetivši da je postala "moda" da se po toj temi kritikuje nemačka kancelarka Angela Merkel, sa obrazloženjem da je trebalo da zauzme čvršći stav, Vučić je rekao da svi zaboravljaju da je podizanje zidova protivpravno, da ne predstavlja evropsko ponašanje, te da on neće učestvovati u takvoj kritici.

"Mislim da je Angela Merkel radila najbolje što je mogla, i mnogi zaboravljaju ono što ću na svakom mestu ovde da kažem, ne zato što mi je to zbog bilo čega potrebno, već zato što je to fer da se kaže - da nije bilo Angele Merkel, pitanje je da li bismo mi na Balkanu sačuvali mir i stabilnost", rekao je Vučić.

Bez njene pomoći, kaže Vučić, pitanje je kako bi prošlo sve to sa migratornom krizom.

"Znam da uvek ima mnogo pametnih koji sve znaju bolje, samo kad treba da se radi, onda tu nisu bili da rade. Ja verujem da će EU pronaći zajednički imenitelj", rekao je Vučić i dodao da će iz Davosa poručiti da je Srbija spremna da pomogne.

"Ako treba da damo Makedoniji još 100, 150 policajaca, a tamo imamo već 20, daćemo...ako kažete da nećete da primate ekonomske migrante, kažite nam, mi ćemo to da uradimo, samo nam recite da je to evropska politika. Nemojte da očekujete da se negde nešto desi, a da niko nikome ne sme ništa u lice da kaže, pa da onda za sve bude kriva Angela Merkel", rekao je premijer.

To ga, kako je naveo, podseća i na mnoge stvari u Srbiji istakavši da on tome neće učestvovati.

"Prosto u tome neću da učestvujem, makar bio jedini ovde koji će da govori pozitivno o Merkelovoj, ja to stvarno tako mislim, i mislim da sam u pravu", podvukao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva