Vesti
Vučić: Garancije za članstvo u EU da budu deo sporazuma

18:19, 13.09.2018

|

Izvor: Tanjug

Ako ikada postignemo bilo kakav sporazum sa Prištinom, Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati država članica EU 2025. godine, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu "Rojtersu".


Aleksandar Vučić je govoreći o sporazumu Beograda i Prištine rekao da je Srbija otvorena za razgovor. "Mnogo, mnogo razlika deli Beograd i Prištinu, ali morate imati u vidu i očigledno je da mnogo toga deli ljude koji o tome odlučuju, kao da je to otprilike pitanje za ceo svet i odavno je to prestalo da bude pitanje za one koji od toga treba da imaju najviše koristi a to su Srbi i Albanci", istakao je Vučić.
Dodao je da je očigledno da se pitanje koje se, kako kaže, zaista ne tiče nikog trećeg – tiče celog sveta."Ja sam zato Albancima uvek govorio da je bolje da se mi dogovorimo nego da se svi drugi dogovaraju preko naše grbače jer koliko god da bude težak i loš sporazum za obe strane, ako se mi dogovorimo između sebe, biće mnogo bolje nego da se mi ne dogovorimo ništa pa da se drugi dogovaraju preko naših leđa", istakao je Vučić.Britanska agencija navodi da su Beograd i Priština od 2013. godine posvećeni dijalogu pod posredovanjem EU, u cilju poboljšanja odnosa i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane, ali da od tada nije postignut veliki napredak.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design