:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2017   12:05

0

131

Vučić dočekan uz vojne počasti u Sarajevu

Vučiću je prvo na sarajevskom aerodromu priređen svečani doček, a dočekali su ga ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Nakon toga, predsednika Srbije je ispred zgrade Predsedništva BiH dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Dragan ÄŒović, a svečanoj ceremoniji su prisustvovali i članovi tog tela Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić.

Himne Srbije i BiH čule su se u Sarajevu prvi put posle šest godina, koliko nije bilo sastanaka na predsedničkom nivou, a očekivanja od ove posete su, posebno na ekonomskom planu, značajna.

Inače, u delegaciji sa Vučićem su i potpredsednici Vlade Srbije Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović.

Nakon tet-a-tet sastanaka sa članovima Predsedništva, planirano je da se predsednik Vučić i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan ÄŒović obrate medijima.

Programom posete planirano je da se predsednik Vučić sastane sa rukovodstvom Istočnog Sarajeva i da obiđe radove na izgradnji Javno-zdravstvene ustanove "Bolnica Istočno Sarajevo".

Vučić će posetiti i Hram rođenja presvete Bogorodice - Sabornu crkvu u Sarajevu, gde će se sastati sa Mitropolitom dabrobosanskim g. Hrizostomom.

Drugog dana posete, razgovaraće sa članovima kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsednik Vučić sastaće se i sa predsedavajućim Savetu ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva