:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

111

Vučić dočekan uz najviše državne i vojne počasti

Vučića je dočekao Zvizdić, koji je domaćin prve zajedničke sednice Saveta ministara i Vlade Srbije i počasni vod Oružanih snaga, uz intorniranje himni dveju država.

Posetu srpske delegacije, koja je sinoć doputovala u Sarajevo, prate jake snage bezbednosti, a veliki broj pripadnika policije raspoređen je oko platoa Institucija BiH koji nadleće helikopter.

Uz premijera je većina ministara u vladi, a u Sarajevo nisu došli prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić, potpredsednice vlade Zorana Mihajlović i Kori Udovički, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar kulture Ivan Tasovac i ministar prosvete Srđan Verbić.

Pre zajedničke sednice dve vlade, koja bi trebalo da počne oko 10 sati, Vučić će imati odvojene tet-a-tet sastanke sa Zvizdićem i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Kako je najavljeno, posle sednice će biti potpisana četiri sporazuma - Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba između Veća ministara BiH i Republike Srbije, Memorandum o razumevanju u oblasti telekomunikacija, Protokol o saradnji na očuvanju mosta Mehmed paše Sokolović, kao i Sporazum u oblasti zaštite životne sredine I održivog razvoja.

Nakon sednice izjave za medije će dati premijer Aleksandar Vučić i predsedavajući Veću ministara Denis Zvizdić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva