:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2018   14:43

0

241

Vučić: Đinping ukazao ogromno poverenje Srbiji


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Televiziju Pink da će predsednik Kine posetiti Beograd i da to govori o odnosu prema Srbiji, a ne prema njemu lično. - Srbiju doživljavaju kao iskrenog prijatelja i kao nekoga u koga imaju veliko poverenje - rekao je Vučić. - Mnogo toga sam naučio i čuo od njega. Potvrdili smo naše prijateljstvo. Sebi sam to zacrtao kao zadatak i ona se on nasmejao i rekao kada toliko puta kucate na vrata onda je red da vam ta vrata otvorimo. ÄŒini mi se da svakako možemo da očekujemo sledeće godine njegovu posetu Srbiji. On je to sada zvanično rekao i dao nalog. Predsednik kaže da očekuje posetu predsednika Kine, ali ne zna kada, osim da je sigurno da će to biti početkom naredne godine.



- Da Đinping dođe dva puta u jednu evropsku zemlju: ne postoji sličan primer! To je ogromna podrška i ogromno poverenje - kaže predsednik za Pink.



On ističe da je svako uključivanje Srbiju u kineske projete važna vest za nas. Podvlači da dodatne kineske investicije rezultiraju dramatičnim rastom srpske ekonomije. - Ako ne prigrlimo inovativnost i tehnologiju nećemo moći da opstanemo. Moramo da stvorimo najbolje uslove za softversku industriju, inženjere i da zadržimo mlade u Srbiji - kaže Vučić. 



Značaj posete, kaže, razumeju najbolje, recimo, zaposleni u smederevskoj Železari, koji danas imaju sigurnu platu i veću od one koja mu država nudi, To razumeju i Bor i Majdanpek. - Oni koji danas kritikuju tražili su od Bora da odustanu od bakra i nudili da sade kikiriki.  A da sada govorimo o 50 osiguranih godina za istočnu Srbiju - kaže Vučić. 



Predsednik je rekao da će protočnost kroz našu zemlju da privuče više turista, i podsetio da je  u prvih sedam meseci povećan broj kineskih turista u Srbiji za 97 odsto. - Ono što je rekao Ši je kao deset Božijih zapovesti. On je rekao da oseća posebnu emociju za Železaru. Smederevo može sigurno da diše. Ono što on kaže, to mora da se ostvari - rekao je Vučić. On kaže da je Ši otvoreno govorio o vojno-tehničkoj saradnji i da su timovi govorili o tome. - Srbija postaje snažnija, a ovi problemi se neće rešiti u godinu ili dve, jer je vojska razarana. Sada je vreme da je obnovimo i to će biti sve uspešnije - kaže predsednik Vučić za Pink.



Ističe da opoziciju ne može da pominje posle sastanka sa Ši Đinpingom. - Neću da se spuštam na taj nivo posle sastanka sa jednim Ši Đinpingom - kaže predsednik i podseća da su hteli da zatvore RTB Bor, a da danas dovodi spas za isti. Podseća da je država dopupštala da RTB ne plaća struju samo da bi postojao i da radnici primaju plate.



- Šta hoće? Da ne postoji RTB Bor? Kad je Srbija bila jedna od najbrže rastućih ekonomija? Pa, nikad! Pričate po ceo dan po deci, a danas lečimo 15 puta više dece nego pre deset ili 15 godina - podseća Vučić i podseća da su Srbiji stabilne finansije, da se penzionerima povećavaju plate i da to niko ne može da uništi jer je Vlada odgovorna. Kada je reč o Kosovu, Vučić kaže da Kina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.



 


Izvor: RTV Pink

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva