:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

April 25, 2018   12:05

0

128

Vučić: Danas vidite kako se obećanja ostvaruju

Predsednika Vučića ispred "Leonija" je dočekalo više hiljada Nišlija koji se došli da ga pozdrave i daju mu podršku za, kako kažu, politiku koju vodi i zbog onoga što je učinio do sada i što radi za grad Niš.

Predsednik je, reagujući na kampanju lokalne opozicije protiv preuzimanja niškog aerodroma u državno vlasništvo i protiv njega lično, poručio da se "ne plaši i da se nikada neće plašiti neradnika i onih koji su uništavali Niš, koji su krali, pljačkali i otimali imovinu od naroda".

"Došao sam da vam predam izveštaj za ono što smo radili prethodnih godina i meseci, a govorili su mi - ne smeš da dođeš u Niš, oteraćemo te", rekao je Vučić i nastavio:

"Da li mislite da je trebalo da se plašim, kad sam doveo sve ove fabrike, gradio puteve, najmodermniji Klinički centar, za razliku od onih koji su samo rušili i razarali?", zapitao je Vučić Nišlije, kojima je najavio i nove fabrike.

Kaže da voli da dolazi u Niš, da tamo provodi vreme, da otvara nove pogone, a građanima je zahvalio i poručio da Niš sasvim sigurno postaje "apsolutni centar Balkana".

Dodao je i da je danas u Nišu da pokaže kako će građanima da vrati ono što su im neki drugi uzeli pre 12, 13 godina.

Postavio je pitanje, sebi, kaže, ali i drugima: "da li je zaista bolje da uništite sve fabrike, da ih ukinete, da kažete ljudima više nema plata, i onda taj novac stavite u svoj džep, ili je bolje da podižete grad iz pepela?".

"Rezultat tog drugog izbora su fabrike u Nišu poput Leonija, Cumtobela, Džonson elektrika... ", poručio je predsednik Vučić.

Dodao je i da je država uložila 3,6 miliona evra u Aerodrom Niš, grad Niš još 2,2 miliona, ali, kaže, treba znati i koliko je Niš dobio novca u milionima evra iz budžetske rezerve, prošle, pretprošle godine...

"Zato što je država prepoznala značaj Niša, razumela koliko je važno uložiti u Niš, da bismo mogli da vratimo sve dugove, koji su neki 2010. i 2011. ostavili Nišlijama", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je primetio da se u tome i uspelo.

"Nisam se plašio i ne plašim se ni mnogo moćnijih, a kamoli neradnika i onih koji su krali i pljačkali i otimali imovinu od naroda. Lopova se nisam plašio nikada, niti ću", poručio je Vučić.

Istakao je da je siguran u podršku građana, jer, naveo je, ne može onaj koji je napravio gotovo sve da bude kriv, a da je zaslužan onaj koji je srušio i uništio sve.

Vučić je građane upoznao i sa problemima sa kojima se zemlja susreće i naveo da je teška borba za očuvanje nezavisnosti zemlje.

Kako je rekao, ta borba je teška jer i kada se razgovara o KiM, o najvažnijim nacionalnim pitanjima, ne razgovaramo sa onima sa kojima bi to trebalo da radimo već sa njihovim moćnim zaštitnicima.

"Nije nama problem da razgovaramo sa Albancima ni kako da se dogovaramo sa njima. Problem je kada morate da se dogovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. godine, i sa onima koji su priznali tzv. državu Kosovo 2008. godine", ukazao je predsednik Srbije.

Zato je potrebno, dodao je, u toj politici da budemo pametni, razumni, racionalni i kažemo sebi: "Čuvaćemo svoju nezavisnost, štitićemo svoju zemlju, ali je nećemo ugroziti ni na koji način. Hoćemo da imamo mir, hoćemo da imamo budućnost".

Vučić je u obraćanju građanima rekao da ne treba da brinu jer svim svetskim liderima u lice kaže sve ono što nisu smeli neki drugi u prethodnih 25 godina, ali i da isto tako vodi računa o Srbiji.

"Hoću da imamo veći ugled, da budemo poštovani i na Zapadu i na Istoku. Niko ne mora da nas voli ali hoćemo da imamo poštovanje jer ga vi zaslužujete. Vi ste ti koji ste svojim izborom omogućili Srbiji da ide napred, Nišu da ide napred", istakao je Vučić.

Dodao je i da će u avgustu biti otvarena fabrika "Cumtobel", da će doći u međuvremenu opet u Niš na nekoliko dana jer, kaže, voli da dođe u Niš, da tu provede vreme... a i da se "zabave malo oni koji kažu 'Iš iz Niš'" uz poruku da njega takvi iz Niša nikada neće oterati.

Novi pogon fabrike "Leoni" ima oko 20.000 kvadrata, a u njega je uloženo oko 22 miliona evra.

Vučić se u fabrici sastao sa rukovodstvom "Leonija", a zatim je obišao pogon i porazgovarao sa zaposlenima.

"Leoni" je samo u prošloj godini imao prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvario izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u Srbiji za proteklu godinu.

Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ove kompanije iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od 6.000 radnika u našoj zemlji.

Među onima koji već rade u fabrici je i Snežana Ristić iz Niša, koja je u “Leoniju” zaposlena među prvima, sredinom 2017. godine.

Snežana je za Tanjug istakla da je zadovoljna uslovima rada, te da u fabrici vladaju timski duh i saradnja.

"Veliki smo kolektiv, a svi smo kao jedno. Preporučila bih svima da se prijave za posao u ovoj fabrici", rekla je Ristićeva.

Njen kolega 37-godišnji Nišlija Dalibor Jović u fabrici radi od decembra prošle godine i kaže da su uslovi fantastični.

"Nisam očekivao ovako dobre uslove, školski centar je uvek otvoren za obuku, a posle četiri meseca već sam unapređen, sa trake sam prebačen na poziciju mustera - koji se bavi izradom prototipova kablova", rekao je Jović.

Da su uslovi za napredovanje dobri slaže se i Aleksandra Vičević, diplomirani hemičar, koja se uspešno prekvalifikovala i upravo mogućnost brze obuke i prekvalifikacije ističe kao važnu prednost kompanije u kojoj radi.

"Velika je mogućnost napredovanja, sistem bezbednosti i higijena su na visokom nivou", rekala je Vičevićeva i dodala da mladi koji se zaposle u niškoj fabrici imaju mogućnost da odu na usavršavanje u fabrike te kompanije u inostranstvu.

"Leoni" je prvu fabriku u Srbiji otvorio u Prokuplju 2009. godine, zatim drugu 2014. u Malošištu u opštini Doljevac, a prošle godine u Nišu.

Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, "Leoni" će postati najveći poslodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih.

Kompanija "Leoni", čije je sedište u Nirnbergu, u Nemačkoj, ima 93 fabrike u 31 zemlji.

 

 

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva