:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2018   12:05

0

125

Vučić danas počinje dvodnevnu posetu Azerbejdžanu


Vučić će se danas, prvog dana posete, sastati s predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, prisustvovati plenarnom sastanku delegacija Srbije i Azerbejdžana, kao i potpisivanju bilateralnih dokumenata.





Delegacije Srbije i Azerbejdžana potpisaće sporazume o vazdušnom saobraćaju i o medjuanrodnom drumskom saobraćaju. Ti sporazumi stvoriće uslove za otvaranje direktne avio linije na realciji Beograd - Baku, ali će i doprineti većoj ekonomskoj i trgovinskoj razmeni izemdju Srbije i Azerbejdžana, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.



Sporazum će u ime Srbije potpisati ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja će boraviti u Bakuu u ponedeljak i utorak u sklopu delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.



Srpski predsednik sastaće se danas i s predsednikom Vlade Azerbejdžana Novruzom Mamadovom.



Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić će drugog dana posete Azerbejdžanu razgovarati sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovom, kao i sa azerbejdžanskim privrednicima.



Vučić će tokom boravka u Bakuu prisustvovati i otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu", gde će mu biti uručen počasni doktorat Azerbejdžanskog univerziteta za jezike, navedeno je u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva