:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2015   12:05

0

192

Vučić danas na otvaranju dela puta za Pupinov most

Premijer Vučić će zajedno sa zvanicama i predstavnicima medija autobusom preći most "Mihajlo Pupin" i pristupne saobraćajnice na tzv. Severnoj tangenti, gde će se obratiti novinarima, saopšteno je iz vlade.

Otvaranju će prisustvovati i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, najavljeno je iz tog ministarstva.

Reč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne dužine oko 4,3 kilometara.

Tako će biti završen ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u dužini od 21 kilometar.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru 2014. godine.

Glavni izvođač radova na tom projektu je bila kineska kompanija CRBC, a podizvođač domaća firma MBA Ratko Mitrović-niskogradnja koja je bila angažovana na izgradnji pristupne saobraćajnice.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče.

Severna tangenta počinje saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva