:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 21, 2018   12:22

0

275

Vučić: Da sam ja to rekao SB UN bi zasedao četiri puta


Vučić je, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće biti granica između Kosova i Albanije i da ako bude promena granica biće ponovo potrebne “vojničke čizme“, izjavio da da je on izgovorio tako nešto, do sada bi “Savet bezbednosti UN četiri puta zasedao“.



“To govori o nekoliko stvari, stalnoj zameni teza, o licemerju, dvostrukim aršinima, ali moramo da se priviknemo na takve uslove jer nikada oni koji su stvarali takozvanu nezavisnu državu Kosovo neće priznati da su pogrešili“, naveo je Vučić.

Kako je rekao, kada je u pitanju situacija oko Kosova, “želi da rizikuje zbog budućnosti Srbije“. “Kada neko skupi hrabrosti i kaže da nije sve albansko, a da nije sve ni srpsko, da želi kompromis, dobije kritike. Nema problema, evo vam ljudi, vidim rešili ste kosovski problem. Lično mi je važno da u istoriju uđe da smo u jednom trenutku mogli da imamo nešto na KiM“, rekao je Vučić.

Povodom izjave Sema Fabricija, šefa delegacije EU u Srbiji, da EU neće komentarisati svačije izjave ponaosob, Vučić kaže da veoma poštuje Fabricija i EU, ali da je “reagovala na falsifikat govora iz Kosovske Mitrovice“.

“Svako ko je normalan razumeo je ono što sam govorio, na to su reagovali, a ne reaguju na ujedinjenje Kosova i Albanije“, dodao je Vučić.



Predsednik Vučić je izjavio da će na sednici Glavnog Odbora stranke u ponedeljak biti reči i o Kosovu i Metohiji, a da mu je želja da 21. oktobra u Kraljevu najavi održavanje Skupštine SNS u 2019. godini gde, kako je rekao očekuje, značajne promene u stranci.



Vučić, koji je obišao radove na unutrašnjoj rekonstrukciji i opremanju prostorija Univerzitetske decje klinike u Tiršovoj, je rekao da će deo njegovog izlaganja biti otvoren za javnost, a deo ne, da će biti reči o KiM, pripremama stranke za jesen i zimu…



„Moja želja je da se 21. oktobra u Kraljevu najavi sledeće godine Skupština SNS i očekujem značajne promene u stranci 2019. i pripremu za izbore 2020. godine gde očekujem da oni koji budu preuzeli rukovođenje SNS obezbede većinu zarad dobrobiti građana Srbije i budućnosti zemlje“ rekao je lider predsednik SNS.


Izvor: TV Most, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva