:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2016   12:05

0

114

Vučić: Cilj stabilna reformska vlada

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa delegacijom SDPS rekao da su razgovarali o tome šta treba da se uradi za Srbiju, a ne o tome koga i kako da mrze, a kad je reč o budućnosti Srbije najvažniji je ekonomski razvoj i da se obave svi poslovi koji će Srbiju do kraja 2019. dovesti pred vrata EU.

"Ići ćemo zajedno na republičke i pokrajinske izbore, a preporučićemo opštinskim i gradskim odborima da zajedno idu na lokalne izbore. Ustanovili smo osnovne ciljeve ako dobijemo podršku građana Srbije i Vojvodine", rekao je Vučić i dodao da je do sad ne malo toga postignuto, ali da možemo bolje i više, te da će nastaviti da rade na tome.

On je naglasio da će voditi pozitivnu kampanju.

Vučić je rekao da je osnovni cilj da ne bude recesije, već da svaka godina bude godina ekonomskog rasta, kao i da se nezaspolenost u naredne dve godine spusti ispod 15 odsto.

Ljajić je kao glavne razloge za koaliciju s naprednjacima naveo to što su sa njima u vladi dobro sarađivali i što su ispunili sve što su obećali tokom predizborne kampanje 2014. godine.

Drugi razlog je, rekao je Ljajić, to što je i jednoj i drugoj stranci cilj da Srbija dobije stabilnu vladu koja će do kraja sprovesti suštinske strukturne reforme.

Treći razlog je saglasnost o spoljnoj politici i prioritetu da Srbija na kraju mandata buduće vlade postane član EU, rekao je Lajić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva