:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2015   12:05

0

112

Vučić: Austrija veliki prijatelj Srbije



Vučić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, podsetio da na teritoriji Srbije trenutno posluje oko 400 austrijskih kompanija koje su uložile oko tri milijarde evra u srpsku privredu i dodao da naša zemlja želi još veće prisustvo kompanija iz te države.

“Austrija je jedan od čvrstih saveznika i velikih prijatelja Srbije i u Briselu i na svakom drugom mestu. Hvala i Sebastijanu lično na činenici da je uvek nalazio dobre i lepe reči o Srbiji, ma gde da se nalazio. Srbija to ume da ceni i poštuje i trudićemo se da izgradimo znatno bolje odnose sa Austrijom u budućnosti”, rekao je Vučić.

Govoreći o sastanku sa austrijskim diplomatom Vučić je istakao da je bilo reči o daljim investicijama te zemlje u Srbiju koje u našoj zemlji mogu da očekuju siguran poslovni ambijent.

“Još moramo da uradimo na reformi pravosuđa i to je važno, ali to dolazi sa otvaranjem poglavlja 23 i 24. Ali mislim da se austrijske kompanije koje posluju u Srbiji u više od 90 odsto slučajeva osećaju dobro”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima dolazak novih austrijskih preduzeća predstavljaće pozitivan korak za Srbiju koji će dovesti novi rast i pomake u pravom smeru.

“A mi ćemo sa Austrijom zajedno gledati da u evropskim okvirima, onoliko koliko se pitamo kao mala zemlja i zemlja koja nije članica EU, uvek pomognemo i damo pozitivan doprinos rešavanju svih važnih i velikih evropskih problema”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je zahvalio Austriji na zainteresovanosti da se očuva regionalna stabilnost jer je to, kako je podvukao, suština i ključna stvar za uspeh Srbije.

Teških reformi se nismo plašili, napravili smo preokret iz recesije u pozitivan trend rasta, ali ono što sve može da sruši kao kulu od karata, a ne zavisi od nas, jeste regionalna destabilizacija, rekao je Vučić.

“Zato sam posebno zahvalan Kurcu i njegovoj zemlji što ulažu ogroman trud da pomognu da se očuva mir i stabilnost u regionu”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva