:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2017   12:05

0

143

Vučić: Apel da se reši problem u "Fijatu", rizici veliki

"Danas, kada ovde govorimo o lojalnosti radnika kompanijama, što je veoma važan faktor za privlačenje investitora, onda kažu: "A Kragujevac?"", rekao je Vučić, koji boravi u poseti Vašingtonu.

Istakao je da nema mnogo informacija o tome šta se dešava, da zna da je od radnika "Fijata" dobio pismo, ali da nije stigao da se upozna sa njegovim sadržajem, i dodao:

"Molim radnike, video sam ih kada sam obilazio fabriku, reč je o dobrim domaćinima i poštenim ljudima, i verujem da će razumeti svoju ulogu, kao i vladu, da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju", rekao je Vučić.

Istakao je da tema uopšte nije pitanje ko je kriv, već je ključno da se mora naći rešenje.

Vlada, dodaje, nema previše mogućnosti u svojim rukama, jer je manjinski vlasnik, ali je moli da učini sve što može.

"Radnike molim da razumeju svoju i našu poziciju, da razumeju poziciju Srbije. Oni koji bi hteli sukobe između radnika i vlade, pa se tome raduju na političkoj sceni, ti ne razumeju ništa", poručio je Vučić.

Oni, kako je dodao, ne razumeju da rade u korist štete radnika u Kragujevcu, i to ne samo radnika u "Fijatu", već u korist štete svoje države.

"Nikada takve političare nisam mogao, niti ću razumeti", istakao je Vučić.

Kako je rekao, uskoro se vraća u Beograd i zamolio je sve aktere da imaju razumevanja i da dobro razumeju značaj posledica koje sve ovo može da ima ne samo po radnike "Fijata" i "Fijat", već po Kragujevac i celu zemlju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva