:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

177

Vučić: Reforme pitanje opstanka Srbije

Vučić je napisao da veruje u uređenu zemlju, sa izgrađenim putevima i prugama, sa novim fabrikama, sa ljudima koji rade, i koji se ničega više ne stide, najmanje sebe i svoje zemlje.

On je istakao da veruje u pristojne ljude, u pristojnoj državi i vrlo brzo, potom, i u evropskoj državi. On je,
takođe, naveo da Srbiju vidi kao zemlju koja beleži ozbiljan privredni rast i koja je zaustavila dugogodišnji proces zaduživanja.

„Vidim nove industrije, investicije, poljoprivredu koja pravi razliku, vidim veze sa svetom, Evropom i regionom,
preko novih puteva, železnice, velikog aerodroma“, piše Vučić.

Osvrćući se na reforme koje sprovodi Vlada, Vučić je između ostalog napisao da pod tim ne misli samo na mere štednje, niti na sve ono što će se u ekonomiji, uraditi u narednom periodu.

„Reforme su promena stanja duha jednog naroda, naviknutog na ulogu i žrtve i krivca, ubeđenog da od njega ništa ne zavisi, a opet spremnog da pogine za svaku od nerazumnih, a velikih, vrednosti koje mu razni mešetari prodaju.

Reforme su, takođe, i ubeđivanje Srbije, ljudi koji u njoj žive, da nema nikakvih nagrada na nebu, ali da ima, sasvim dovoljno toga, na zemlji, za šta se treba potruditi“, piše Vučić.

On je istakao da su reforme, na kraju, i dokaz da možemo da budemo ravnopravni sa svim drugim zemljama i narodima, vredni koliko su i oni, i uspešni koliko su i oni. Samim tim, kako je naglasio, one su i jedini način da Srbija prestane da se bavi belosvetskim zaverama, već da, konačno, počne da se bavi sobom.

„Dakle, reforme su i san, i cilj i način. Lično, mislim da su i pitanje opstanka, ne samo mog, a ne mislim da opstajem ako u njima ne uspemo, nego i opstanka Srbije“, ocenio je Vučić.

Izvor: Fonet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva