:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 19, 2015   12:05

0

177

Vučić: Otvoriti pitanje imovine na KiM

Premijer je novinarima rekao da je Vlada Srbije proteklih dana sa međunarodnom zajednicom intenzivno razgovarala o "Trepči" i da su napravljeni minimalni pomaci u rešavanju tog problema.

Kako je rekao premijer, prema svim zakonima, ali i po dogovoru u Briselu, pitanje imovine tek treba da bude otvoreno u dijalogu sa Prištinom.

"Prema svim zakonima, kao i po onome što je dogovoreno u Briselu temu imovine tek treba da otvorimo. Naš zahtev je da otvorimo temu imovine, a ne da nam ona bude oduzimana preko noći, da o tome ništa ne znamo, da se pravimo da ništa ne vidimo i da onda kada sve bude završeno neko kaže "ajde sada otvorite temu imovine", kada nam ostanu dva mala kombinata na severu", rekao je Vucić.

Upitan da li je međunarodna zajednica neutralna po tom pitanju Vučcić je odgovorio da veruje da jeste i da Srbija intenzivno radi sa međunarodnom zajednicom.

Vučić je rekao i da smatra da će najavljeno glasanje o predlogu zakona o Trepči u kosovskom parlamentu biti pomereno, a kosovska vlada je u međuvremenu povukla taj zakon i najavila nov zakon koji će se baviti pitanjem Trepče.

Kako je rekao premijer, Vlada Srbije imala je intenzivne sastanke i razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice, a u kosovskoj vladi će danas biti održani i razgovori sa predstavnicima Srba.

On je naveo da se ovih dana trudio da ne odgovara na primedbe sa kosovske strane, kao što su da "srpska strana koristi zakone iz Miloševićevog perioda, da je Vučić rekao da je Kosovo kolevka Srbije".

Kosovska vlada je pre par dana predložila zakon o izmenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima, kojim bi Rudarsko-metalurški kombinat Trepča postao javno preduzeće.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva