:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2015   12:05

0

172

Vučić: O "Trepči" u Briselu

Predsednik Vlade Srbije je, komentarišući izjavu potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija da je kombinat "Trepča" kovovsko blago i da o tome neće da se pregovara, rekao da je on, za razliku od njega (Tačija), spreman za razgovor i dijalog.

"Mi smo spremni da razgovaramo i da idemo na dijalog. Za sada tom velikom lideru to, izgleda, nije prošlo. Videćemo kako će biti u budućnosti. Mi ćemo, svakako, ići u Brisel da razgovaramo. Mi od dijaloga da bežimo nećemo", rekao je Vučić za TV B92, prenosi Tanjug.

Na konstataciju da zvuči kao da je Srbija dobila podršku međunarodne zajednice, Vučić je rekao da jeste razgovarao sa predstavnicima Kvinte, ali da to nije bilo u smislu podrške međunarodne zajednice.

"Uspeli smo da se izborimo za nešto što je normalno. To nije pitanje podrške međunarodne zajednice, to je pitanje korektnog tumačenja situacije u kojoj smo se našli", istakao je premijer.

Dodao je da pitanje imovine još nije otvoreno u Briselu, a da je Priština želela i pre toga da završi sve po tom pitanju.

"Ako završe bez naše saglasnosti skijalište u Brezovici, Trepču, Gazivode, izvinite, šta nam ostaje... Ako ti veliki lideri kažu da neće pregovarati, onda se neće pojaviti u Briselu, a plašim se da će, kako znaju i umeju, da trče do Brisela", zaključio je Vučić.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva