:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2015   12:05

0

115

Vučić: Dobar efekat posete Sloveniji

Vučić je, sumirajući rezultate dvodnevne posete, rekao Tanjugu da su teme razgovora bile i ekonomija i politika, evropski put Srbije, ekonomska saradnja i njeno unapređenje, bliži odnosi svih ministarstava i otvorenije tržište obe zemlje za investitore iz Slovenije i Srbije.
"Mislim da smo postigli dobar efekat. Videli ste da su svi u Sloveniji bili zadovoljni, videli ste i po njihovim medijima i po njihovim političarima da su zaista na najlepši mogući način prihvatili delegaciju i goste iz Srbije", rekao je Vučić.

On je lično veoma zadovoljan jer, dodao je, Srbija ima podršku na evropskom putu slovenačkih prijatelja.
"Ono što je za nas najvažnije, jeste da imamo veliku trgovinsku razmenu sa Slovenijom na nivou oko 800 miliona, 776,8 miliona evra i očekujemo da u godinama koje su pred nama to podignemo na jednu milijardu", rekao je Vučić i dodao da Srbija uvoz iz Slovenije sve više pokriva izvozom u tu zemlju.

On je dodao da će vlada sprovesti ekonomske reforme i da će Srbija biti zdrava zemlja, kao i da naša država mora da proširi svoje tržište, ali i vidike.
"Naša ulaznica za ceo svet su promene koje sprovodimo i Srbija je cenjena zbog drugačijeg pristupa ekonomskim problemima i kao i zbog prihvatanja težeg puta u njihovom rešavanju", rekao je premijer.

Vučić je naveo i da Srbija ima velike i široke mogućnosti, ali da mnogo toga zavisi od našeg rada.
"Mi imamo mnogo ponuđenog posla, a naše kompanije, i zbog godina koje su prethodile nisu u mogućnosti da obezbede bankarske garancije, nisu u mogućnosti da obezbede uvek najsavremenije mašine", rekao je Vučić.

Za tako nešto, dodao je, potrebni su dodatni kapital i ulaganje, a Srbija je u stanju da obezbedi nova tržista i o tome je bilo reči sa slovenačkim prijateljima.

Premijer je ranije danas sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom prisustvovao drugoj trci veleslaloma Svetskog kupa za žene, 51. Zlatnoj lisici, u čuvenom ski centru Pohorje, kod Maribora.

Premijer Vučić je na Pohorje došao na poziv svog slovenačkog kolege, sa kojim je u petak u Ljubljani predsedavao zajedničkoj sednici vlada Srbije i Slovenije.

Vučić se takođe sastao sa gradonačelnikom Ljubljane, predsednikom slovenačkog parlamenta, kao i sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva