:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

April 07, 2015   19:57

0

849

Vredni proizvodi sestrinstva manastira Gračanica

Opremljenost manastirske prodavnice poslednjih godina je veoma dobra, čime su poboljšani uslovi kupovine manastirskih proizvoda i za ovdašnje stanovništvo, ali i za turiste.

Kada su domaći proizvodi sestrinstva u pitanju, u prodavnici se mogu naći tri vrste vina po ceni od 600 do 1000 manastirska_prodavnicadinara, koliko košta posebno cenjeno i zdravo kupinovo vino. Proizvod koji se posebno ceni na Kosovu i Metohiji je, svakako, rakija, a u ovoj prodavnici možete kupiti domaću šljivovicu, lozovaču, orahovaču, višnjevaču, mastiku i liker od nane po ceni od 700 do 1100 dinara.

U prodavnici manastira Gračanice se po pristupačnoj ceni može kupiti med za 300 dinara po teglici od 250 mg, kao i džem i nekoliko vrsti slatka, koje sestrinstvo sprema od manastirskog voća.

Naš narod praktikuje da u svakom manastiru koji poseti kupi bar po ikonu i brojanicu za sebe i svoje ukućane. Sestrinstvo manastira Gračanice ima u ponudi veliki izbor brojanica izrađenih od nekoliko vrsti materijala, među kojima su i jako popularne u poslednje vreme, brojanice od kristala i poludragog kamenja, koje se mogu kupiti po ceni od 100 do 550 dinara.

Kada su ikone u pitanju, u ponudi su plastificirane i rađene na drvetu, ima ih svih veličina, a kada je cena u pitanju, svakako su skuplje ručno rađene i pozlaćene ikone.

Ova prodavnica je veoma dobro opremljena crkvenom literaturom za sve uzraste i ono što je potrebno naglasiti jeste ljubaznost i uslužnost prodavačica.

Nezamisliva je činjenica da neki turista poseti Gračanicu, a da ne obiđe ovdašnji manastir i ne ponese bar neki detalj za uspomenu iz ovog manastira.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

neoclassicalism combined with up-to-date weather are typically in the functions having to do with who makes the best high quality replica rolex day date mens m118239 0304 36mm president bracelet oyster bracelet cherry dial.atvs optimus disposable vape 600 puffs rosa grapefrukt range of designs to meet the requirements diverse character.