:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2016   12:05

0

117

Vrdoljak: Sa Srbijom ćemo se složiti oko budućnosti

Vrdoljak je, inače, jedini od čelnika iz Narodne koalicije, okupljene oko SDP Zorana Milanovića, koji je došao u Knin na proslavu 21. godišnjice od vojno-policijske akcije Oluja tokom koje je iz Hrvatske proterano najmanje 250.000 Srba, više od hiljadu ih je ubijeno, a više od 800 se i danas vodi kao nestalo.

"Mislim da je to jedna tradicija dizanja tenzija između Hrvatske i Srbije pre Oluje, mi se ni danas ni sutra nećemo složiti šta je Oluja u Hrvatskoj i Srbiji, ali ćemo se složiti šta je sutra budućnost Hrvatske i Srbije. Ja bih voleo s njima da pričam. Oni neće dirati naš stav o Oluji, a za njihov baš nisam zainteresovan", kazao je Vrdoljak za regionalnu N1TV.

Vrdoljak, koji smatra da ovaj dan treba podjednako slaviti širom Hrvatske, kaže da Milanović nije izostao sa centralne svečanosti u Kninu iz straha da će biti izviždan.

"Ostavimo to. Å ta dobijaju oni koji zvižde hrvatskim zvaničnicima", upitao je Vrdoljak koji smatra da sve žrtve rata treba izjednačiti s poginulima.

"Ja znam puno civilnih žrtava u mom gradu (Osijeku) koje nemaju prava kao mnogi drugi", rekao je Vrdoljak i dodao da bi on voleo da je drugačije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva