:

:

TV Most

clock

Septembar 19, 2017   12:05

0

189

Vranje dobija nove proizvodne pogone

U "Jumku" su se i do sada šile uniforme za vojsku i policiju. Sada šire svoj asortiman, te će prvi put proizvoditi i balističku zaštitnu opremu. S druge strane, "Britiš Amerikan Tobako" je uložio tri miliona evra u novu liniju – zaposliće nove radnike i doprineće i povećanju izvoza.

Gradonačelnik Slobodan Milenković kaže da su ove investicije veoma bitne za grad, jer će, u kompaniji "Jumko" ove godine biti zaposleno 50 radnika, a već sledeće u planu je zapošljavanje još 100 radnika.

"Što se tiče "Britiš Amerikan Tobako", oni povećavaju svoje proizvodne kapacitete. Već imaju 200 zaposlenih radnika, a 2014. godine su imali 140 radnika. Ne samo to, oni planiraju da Vranje i Srbija budu glavni proizvodni centar gde će se izvoziti za sve članice Cefta sporazuma", rekao je Milenković.

Ističe da se, u odnosu na avgust prošle godine, broj nezaposlenih u Vranju smanjio za 1.200 ljudi. Takođe, ove godine, dodaje, u Vranju je zabeležen veći broj aktivnih registrovanih privrednih društava, u odnosu na broj onih koji se gase.

"Imamo pozitivan trend da mala privreda u Vranju počinje da živi", zaključuje Milenković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva