:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

179

Vozači da bez zimske opreme ne kreću na put

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Kolovozi su vlažni i bez snega na autoputevima Granični prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Dobanovci - Niš, Niš - granica sa BJR Makedonijom, Batrovci - Dobanovci, Beograd - Pančevo i Niš - granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Mačve i Zaječara.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Kruševca i Kosova.

Na području Vranja na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta moguća je pojava poledice na mostovima kritičnim mestima i prevojima usled niske temperature, a na području Zaječara mestimično ima pojava udarnih rupa na kolovozima.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Drenska klisura - Grčak - Aleksandrovac - Kruševac (Koševi).

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Jutarnje magle i sumaglice ima na području Novog Sada, Sombora, Loznice i Vranja, mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama, pa se vozačima savetuje oprezna i sporija vožnja.

Kako je saopštio Auto moto savez Srbije (AMS S), zbog temperaturnih razlika, učestali su odroni kroz klisure i useke.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na odrone, koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza, česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Najučestaliji su duž Ðerdapske i Ibarske magistrale, Ovčarsko-Kablarske, Grdeličke i Sićevačke klisure.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Prema prognozi meteorologa, tokom dana moguća je slaba kiša.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva