:

:

TV Most

clock

Jul 27, 2015   12:05

0

112

Vojnomedicinskoj akedemiji donirani dermoskopi

Šegrt je tom prilikom rekao da će donirani aparati svakako unaprediti rad te službe i omogućiti da se još veći broj građana pregleda i da se na vreme dijagnostikuje jedan od najzloćudinijih tumora kože.

Prema njegovim rečima, aparati će nesumnjivo doprineti smanjenju broja kasno dijagnostikovanih melanoma, a VMA svaku godinu organizuje preventivne preglede za građanstvo u cilju ranog otkrivanja raka kože i podizanja svesti građana koliko je lekarski pregled i samopregled kože značajan.

"VMA je velika kuća i kroz nju svake godine prođe oko 500.000 pacijenata od kojih dobar deo ima neku kožnu bolest, tako da će taj poklon veoma dobro doći", naveo je Šegrt.

Ovom donacijom Eucerina i Fonda B92 zaokružena je prva faza projekta "Pregled za sve" koja je obuhavatala edukaciju za dermatologe i građanstvo, kao i podelu ukupno 78 ručnih i pet digitalnih aparata, među ostalim ustanovama, Kliničkom centru Vojvodina, Kliničkom centru Srbije, Kliničkom centru Niš, Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti.

Do sada je taj osnovni kurs pohađalo više od 75 odsto dermatovenerologa širom Sbije i izuzetno interesovanje dermatologa ukazuje kolika je bila potreba za tom vrstom edukacije i celokupnom akcijom "Pregled za sve".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva