Vesti
Vodi li Tači Kosovo u nove izbore?

15:42, 17.07.2017

|

Izvor: Blic, Tanjug

Politički analitičar, Faton Mehmeti, smatra da su izborne koalicije na Kosovu i Metohiji neprirodne i da će predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači dovesti do novih parlamentarnih izbora, ukoliko bude insistirao na tome da mandat za formiranje vlade ne da nikome osim njegovoj DPK.
Mehmeti kaže i da je koalicija okupljena oko DPK, a koju čine Alijansa za budućnost Kosova i Nisma formirana na osnovu ličnog interesa Ramuša Haradinaja da bi dobio poziciju premijera.

Ističa da i kada bi pokret Samoopredeljeje ili koalicija okupljena oko DSK, odlazećeg premijera Ise Mustafe, nominovale Haradinaja za premijera, formirao bi koaliciju sa bilo kojom od tih partija.

Mehmeti, naime, ne veruje da će se pobednička koalicija oko DPK raspasti, ali dodaje da i u slučaju da se to dogodi, Tači, ipak, neće nikome dati mandat za formiranje vlade osim toj stranci.

Dodaje da će Tači to učiniti sa obrazloženjem da je DPK sa ABK i Inicijativom pobednik vanrednih parlamentarnih izbora, 11. juna.

- U tom slučaju, stvari će se toliko iskomplikovati da će Tači ponovo proglasiti izbore, i neće nikome dati mandat za formiranje vlade bez saglasnosti DPK. Verujem da je o tome dobro informisan i Haradinaj, tako da će ili prokrijumčariti nekog poslanika kako bi dobio 61 glas ili će se ponovo ići na izbire. Drugog izlaza nema - rekao je Mehmeti, a preneo je portal Kosovo24sata.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design