:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 15, 2018   14:45

0

245

Voda za piće u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu potpuno ispravna


To su, na osnovu svakodnevnih analiza, potvrdili u Zavodu za javno zdravljeu Kosovskoj Mitrovici.

„Svakodnevno vršimo uzorkovanje na više mernih mesta. Bitno je da zahvatimo početne, srednje i zadnje tačke u gradu. Mogu reći da je voda u našem gradu dobrog kvaliteta, higijenski je ispravna i zdravstveno bezbedna“, izjavila je doktor Ljiljana Andjelković,specijalista higijene u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Prema njenim rečima Zavod vrši stalnu procenu kvaliteta vode.

Na osnovu šestomesečnog izveštaja Zavoda za javno zdravlje o ispravnosti vode svih gradskih vodovoda i vode u centralnom vodovodu u Kosovskoj Mitrovici gradjani nemaju razloga za brigu. Pijemo potpuno ispravnu vodu.

Kako je navela dr Andjelković voda je u prvih šest meseci ove godine nešto boljeg kvaliteta nego u istom periodu lane.

„Na osnovu analize više od 250 uzoraka, voda u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna“, istakla je Andjelković.

Kada je reč o bazenima na ovoj teritoriji jedini objekat ove vrste koji vrši svakodnevno ispitivanje ispravnosti je bazen Trepče u Zvečanu koji je prema rečima stručnjaka  najbezbednije kupalište.

U  cilju osavremenjivanja i kvalitetnije analize uzoraka Zavod za javno zdravlje dobija uskoro dobija novi aparat – atomski apsorber za ispitivanje prisustva teških metala u vodi i namirnicama. 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva