:

:

TV Most

Foto: Škola Knez Lazar u Donjoj Gušterici, Radio Kim

clock

Februar 27, 2015   18:44

0

215

Voda iz bunara još uvek nije za upotrebu

Na inicijativu Kosovkog upravnog okruga, Zavod za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice izvršio je analizu uzetih uzoraka vode. Dobijeni rezultati ukazali su da voda iz bunara nije za upotrebu.

„Analizom je utvrdjeno da voda nije ni hemijski ni bakteriološki ispravna. Ovom vodom snabdeva se škola „Braća Aksić“ u Lipljanu, isturena odeljenja ove škole u Starom Gacku, Grabovcu i Suvom Dolu. Škola „Knez Lazar“ u Gušterici takodje koristi ovu vodu. Voda može da se koristi kao tehnička a za piće deca su i ranije nosila flaširanu vodu. Trenutna situacija sa vodosnabdevanjem ne remeti rad škola“, rekao je Srdjan Petković iz Kosovskog upravnog odbora.

Osnovna škola „Knez Lazar“ u Donjoj Gušterici u opštini Lipljan je jedna od desetak škola u srpskim sredinama u centralnom Kosmetu koja se vodom snabdeva iz bunara.

„Nakon izveštaja Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice i dopisa načelnika Okruga iz Gračanice obavestili smo sve učenike i zaposlene da nikako ne koriste vodu, čak ni u tehničke svrhe a obratićemo se i opštini Gračanica kako bi preduzeli odredjene korake kako bi se pročistili bunari i dezinfikovala voda da bi bar kao tehnička bila u ispravnom stanju“, rekli su nadležni u školi „Knez Lazar“ .

Padavine su zamutile vodu i u regionalnom vodovodu pa je voda i iz vodovoda nekoliko dana korišćena isključivo kao tehnička a mnogi iz bojazni i predostrožnosti i ovu vodu još uvek pre upotrebe prokuvavaju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva