:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Maj 13, 2015   12:05

0

115

Vlast namerno prećutala neke dokaze

"To što te dokumente, kojih ima više desetina, dva medija kreirajući "aferu" nisu prikazala; to što ih je ministar unutrašnjih poslova danima "tražio" po arhivi, a sve vreme su stajali na svom mestu, tamo gde i dokument čiji su isečci poslužili za stvaranje afere, ne znači da ih policija pre 23 godine nije napravila, odnosno da nije radila zakonito", rekao je Janković za najnoviji NIN.

Taj nedeljnik je objavio faksimile nekih od dokumenata, koje do sada MUP nije objavio.

Janković je rekao da je na zahtev tužioca Uprava kriminalističke policije uradila još krajem 1993. i reviziju slučaja - uzete su još detaljnije izjave, urađeno je poligrafsko testiranje, tužilac je balističaru pred sudijom postavljao niz pitanja, na zapisnik.

"Ništa u celom tom dosijeu ne nedostaje, čak je puniji nego što bi morao da bude, niti ima neispitanih tragova", rekao je Janković i dodao i da su navodne barutne čestice na njegove ruke došle "na krilima tabloida".

Prema Jankovićevim rečima, barutne čestice nikada nisu nađene na njegovim rukama, već tragovi nitrata, i to na tri osobe.

"Veštaci su jasno napisali i rekli da nitrati mogu da potiču od barutne prašine koja se prenosi kao i obična prašina te je tako mogla dospeti do nas i naših ruku, ali zna se da tragove nitrata ostavljaju i mnoge druge materije (poput šampona, sapuna) te da se nikako ne može tvrditi da ono što je detektovano na nama potiče od povlačenja okidača. To piše i na službenom nalazu", rekao je Janković.

Kako je kazao, sada je već svakom jasno zašto se "nitrati" u pojedinim medijima pretvaraju u "barutne čestice" na njegovim rukama.

Janković je rekao da bi i danas, ako ga pozovu, otišao i pričao sa porodicom Gojković. "Nikada nisam rekao da oni prave "rijaliti šou", već neko drugi. I svi znaju na koga sam mislio".

On je demantovao tvrdnje premijera da je stopirao pismo porodice Gojković u medijima.

"Vrhunski je cinizam kada Aleksandar Vučić kaže da ja sprovodim cenzuru u zemlji u kojoj je on personifikacija vlasti i moći. To je otprilike tačno kao što je tačno da je moj otac bio biznismen, jedan od najmoćnijih ljudi Loznice", rekao je Janković i dodao da o smrti svog prijatelja ministru odbrane "nema šta da priča, a Bratislavu Gašiću privatno - još manje".

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva