:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2015   12:05

0

113

Vlasnik Beohemije branio se ćutanjem u tužilaštvu

Žunić kao i još jedan osumnjičeni u tom predmetu nisu iznosili odbranu na saslušanju, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Oni se sumnjiče za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, navela je Sekulić i dodala da je tužilaštvo predložilo sudu da se Žuniću i drugom osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke.

Mediji prenose da su protiv Žunića krivičnu prijavu podnele Vojvođanska i Alfa banka.

U toku današnjeg dana u Višem tužilaštvu su saslušani i bivši predsednik opštine Mladenovac Dejan ÄŒokić, kao još troje odgovornih lica iz te opštine.

Oni se sumnjiče za krivično delo zloupotreba službenog položaja, rekla je Sekulićeva i dodala da je nakon saslušanja tužilaštvo predložilo sudu da svima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i saizvršioce, a jednoj osumnnjičenoj i da ne ponovi krivčno delo.

Policija je ranije saopštila da se oni sumnjiče da su od decembra 2012. do oktobra 2013. godine imovinu GO Mladenovac, više objekata kompleksa "Koraćićka banja" preneli u vlasništvo preduzeća “Komerc javor” Kovačevac.

Na taj način su oštetili opštinu Mladenovac za iznos od 29.458.850 dinara, i za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću “Komerc javor”.

Odluke o pritvoru doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, a one se očekuju u toku sutrašnjeg dana.

U Višem tužilaštvu u Beogradu sutra će biti saslušano još šest osumnjičenih koji su danas uhapšeni u vezi sa zloupotrebama u Pionirskom gradu i još 11 osumnjičenih iz Sekretarijata za urbanizam i Agenciju za borbu protiv korupcije.

Policija je u današnjoj antikoruptivnoj akciji uhapsila 80 osumnjičenih.

U pitanju su različiti slučajevi i krivična dela za koja su nadležna različita tužilaštva.

Pored beogradskog Višeg tužilaštva danas je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da je "obradilo" tri slučaja po podnetim krivičnim prijavama policije, a sutra očekuju još posla.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal danas je saslušan bivši ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević i još sedmoro osumnjičenih za malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu, kojima je preduzeću „Maxim&Co" pribavljena protivpravna imovinska korist viša od milijardu dinara.

Takođe je saslušan bivši pomoćnik ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Dobrivoje Sudžum koji se sumnjiči da je privrednim društvima koja nisu ispunjavala uslove propisane Uredbom Vlade odobrio korišćenje podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih proizvodnih zasada vinove loze i tako im pribavio imovinsku korist od oko 120 miliona dinara.

To tužilaštvo je već pokrenulo istragu i predložilo pritvor protiv petoro ogovornih lica u kompaniji "Dunav osugiranje", jer se sumnja da su od januara 2010. do 15. decembra 2012. godine protivno odredbama Zakona o osiguranju i Pravilniku o uslovima i načinu deponovanja i ulaganja sredstava, uložili sredstva u kupovinu korporativnih obveznica, čiji su izdavaoci bile privatne kompanije. To su, kako se dodaje, uradili bez instrumenata za obezbeđenje povraćaja uloženih sredstava.

Na taj način su pribavili protivpravnu imovinsku korist drugim pravim licima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva