:

:

TV Most

Vlaisavljević: Koncesija će dugoročno doprineti razvoju aerodroma

clock

Januar 07, 2018   12:05

0

99

Vlaisavljević: Koncesija će dugoročno doprineti razvoju aerodroma

Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug rekao da je siguran da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlučio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih, države i malih akcionara.

"Postavili smo kao menadžment dobre temelje, vrednost aerodroma je u poslednje četiri godine povećana za više stotina miliona evra, ukupni prihodi 45 odsto, broj putnika 51 odsto, kapacitet aerodroma povećan sa pet na 7,5 miliona putnika, a oboreni su svi rekordi u poslovanju, naveo je Vlaisavljević.

"Koncesionaru predajemo zdravu kompaniju i nadam se da će Aerdorom "Nikola Tesla" nastaviti nezaustavljiv napredak na kojem smo ozbiljno i vredno radili", dodao je Vlaisavljević.

Vlade Srbije koncesiju nad beogradskim aerodromom poverila je francuskoj kompaniji "Vensi erports", koja je pobedila na tenderu.

"Vensi erports" je ponudio 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od pet do 16 miliona evra.

Inače, reč je o kompaniji osnovanoj 1996. godine, koja je firma-ćerka kompanije "Vensi", sa 35 aerodoma u svetu - 12 u Frnacuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj Republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.

"Vensi erports" godišnje opslužuje 132 miliona putnika i više od 200 avio-kompanija, uz vrednost poslovanja višem od milijardu evra u 2016. godini.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva