:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 05, 2018   12:05

0

140

Vlahović:Realno da privredni rast bude iznad 3,5 odsto

Aleksandar Vlahović je u uvodnom izlaganju na Kopaonik biznis forumu rekao da je javni dug Srbije blizu 60 odsto BDP-a i da sada imamo bolji kreditni rejting od nekih zemalja EU.

Vlahović je dodao da su realne prognoze da će Srbija 2019. godine imati veći privredni rast od četiri odsto kao i da bi nam u narednim godinama dostizanje rasta od pet odsto omogućilo brze dostizanje razvijenih privreda.

Vlahović je naveo da je ostvaren značajan napredak na dostizanju makroekonomske stabilnosti, kao i da se nastavlja fiskalna konsolidacija. On je ukazao da je sada u fokusu ubrzanje strukturnih reformi kao i ubrzanje privrednog rasta i na koji način brže da dostignemo razvijene zemlje.

Istakao je da je digitalizacija velika šansa za ubrzani privredni razvoj naše zemlje.

"Osnovno pitanje danas je da li su mere tekuće ekonomske politike dovoljne za obezbeđene skokovitog rasta i da li naša zemlja može iskoristiti šansu za ubrzani razvoj, koju pruža četvta industrijska revolucija i digitalizacija", naveo je Vlahović.

Kopaonik bizis forum se održava od 4. do 7. marta i okupiće više od 1.000 učesnika. Forum prati 120 akreditovanih novinara.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva