:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 12, 2018   12:56

0

110

Vladimir Novaković novi predsednik UO NALED-a

Na toj funkciji nasledio je Aleksandra Ruževića, generalnog direktora kompanije "Koka-Kola HBC Srbija i Crna Gora", koji karijeru nastavlja kao prvi čovek "Koka-Kola HBC Rusija" u Moskvi, saopšteno je iz NALED-a.

Napominjući da je NALED, sa više od 300 članova, najveća privatno-javna asocijacija u Srbiji, Novaković je istakao želju da i dalje budu lideri u promociji dijaloga.

"NALED je kroz proces strateškog planiranja za period 2018-2021. definisao šest ključnih ciljeva čiju će realizaciju nadzirati Upravni odbor. Prioriteti su smanjenje sive ekonomije i modernizacija poreskog sistema, unapređenje e-uprave i e-poslovanja, reforma katastra i postupaka planiranja i izgradnje, jačanje uslova za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije, razvoj sektora zdravstva, kao i jačanje međunarodne konkurentnosti i regionalne saradnje", podsetio je Novaković.

Prema njegovim rečima, NALED je kao član radnih grupa za izradu privrednih propisa doprineo da u poslednjih godinu dana budu usvojena značajna unapređenja poslovnog ambijenta.

Donet je Zakon o pojednostavljenom angažovanju sezonskih radnika čime je dat veliki podsticaj suzbijanju rada na crno, kao i zakoni o e-poslovanju i e-upravi kao temelji razvoja elektronskih servisa.

U julu su startovali e-šalter (84, moderni jednošalterski sistem upisa prava nad nekretninama u katastar), elektronsko prijavljivanje poreza na imovinu i prenos apsolutnih prava, kao i automatizovana procedura ostvarivanja prava na porodiljsku naknadu. Od oktobra startuje poresko oslobađanje početnika u poslovanju dok je iz upotrebe izbačen pečat.

Novaković je zahvalio dosadašnjem predsedniku UO Aleksandru Ruževiću i svim članovima NALED-a, kao i međunarodnim partnerima među kojima su USAID, GIZ, Fond za otvoreno društvo, Svetska banka, EBRD, ambasade Velike Britanije, Holandije i Norveške i drugi, na podršci i doprinosu koji daju reformama za bolji poslovni ambijent u Srbiji.

Odlazeći predsednik Upravnog odbora Aleksandar Ružević je poručio da NALED u budućnosti vidi kao nezaobilaznog partnera države, privrede i građana na putu reformi, ali mnogo više kao uspešan i prepoznat model javno-privatnog dijaloga u regionu i Evropi.

"Izuzetno sam ponosan na rezultate koje smo zajedno ostvarili i zahvaljujem svim članovima na podršci koju daju NALED-u, a sve kompanije koje žele da budu deo promena i izgradnje povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji, pozivam da postanu deo ove fantastične organizacije", rekao je Ružević.

Novaković je generalni direktor "Apatinske pivare/Molson Coors Brewing Company" od oktobra 2016. Doskorašnji je predsednik Unije pivara Srbije, a u NALED-u je bio član Upravnog odbora. Osim u Apatinskoj pivari, profesionalnu karijeru je gradio u kompanijama "Fresh&Co", "Henkel" i "Karneks", na pozicijama direktora prodaje i generalnog direktora, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva