Vesti
Vladajuća većina u RS prihvatila ostavku glavnog revizora

22:59, 13.09.2017

|

Izvor: B 92

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske su prihvatili ostavke glavnog revizora RS Duška Šnjegote i njegovog zamenika Darka Pejića.
Ostavka glavnog revizora prihvaćena je na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije.

Šnjegota i Pejić podneli su ostavke 31. avgusta, nakon što je to od njih zatražio predsednik RS Milorad Dodik, zapretivši da će, u suprotnom, biti smenjeni.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je nedavno objavila revizorski izveštaj o stanju u budžetu RS, u kojem je navedeno da postoji nepokriveni budžetski deficit od najmanje 175,6 miliona KM, kao i da je Vlada RS dizala kredite na ime Fonda zdravstvenog osiguranja i Fonda PIO, bez njihovog znanja.

Vlast u RS osporila je navode revizije, navodeći da su tendenciozni.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

Oni su sednicu održali u maloj Sali u zgradi Narodne skupštine, jer je opozicija zauzela veliku salu i fitički blokirala rad parlamenta.

Poslanici opozicionih stranaka su nameravali da uđu i u malu salu, ali ih je zaustavila policija.

Opozicija je još sinoć fizički blokirala rad parlamenta u velikoj sali, tražeći da se raspravlja o revizorskom izveštaju, na šta vlast nije pristala.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design