:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2017   12:05

0

182

Vlada Srbije jasno opredeljena da poboljša položaj Roma


Zorana Mihajlović je sa predstavnicima romskog nacionalnog saveta razgovarala o nastavku saradnje u cilju unapređenja položaja Roma i Romkinja u Srbiji.




"Pored Nacionalne strategije i akcionog plana koji smo usvojili i koje realizujemo, kroz IPA program vredan devet miliona evra krećemo u realizaciju projekta za unapređenje infrastrukture i uslova stanovanja u 13 lokalnih samouprava. Zajedno sa resornim ministarstvima pomoći ćemo da se veći broj romske omladine upisuje na fakultete, zapošljava i ima bolje uslove zdravstvene i socijalne zaštite", izjavila je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.



Mihajlovićeva, koja predsedava vladinim Koordinacionom telom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, istakla je da očekuje da će sa novim rukovodstvom Nacionalnog saveta ostvariti dobru saradnju.



"Naš zadatak je da zajednički, koordinisano radimo kako bi postigli najbolje moguće rezultate. Od vas kao zvaničnog partnera očekujem da nas pravovremeno informišete o svim aktivnostima i eventualnim problemima, kako bi kao država mogli da reagujemo i pomognemo", rekla je Mihajlovićeva.



Predstavnici romskog nacionalnog saveta istakli su zadovoljstvo zbog toga što je na čelu Koordinacionog tela potpredsednica Vlade rekavši da očekuju mnogo bolju saradnju sa novoizabranim rukovodstvom saveta.



"Srbija čini vidljive napore da poboljša položaj romske zajednice. Na tom putu želimo da vam budemo partneri i da zajedno radimo na boljim uslovima života Roma i Romkinja, pre svega u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i stanovanja", rekao je Ramadanović.



Mihajlovićeva će sutra u Klubu poslanika otvoriti seminar o socijalnom uključivanju Roma i Romkinja.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva