:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2017   12:05

0

117

Vlada sa dva nova ministarstva, ekologije i evropskih integracija

Kroz Ministarstvo za evropske integracije biće objedinjene sve već postojeće strukture koje se bave evropskim integracijama naše zemlje - kancelarija za evropske integracije, pregovarački tim, kabinet ministra bez portfelja...

Kako Tanjug nezvanično saznaje, to ministarstvo vodiće Jadranka Joksimović, koja je i do sada, kao ministar bez portfelja zadužena za EU integracije, uspešno vodila taj resor, odnosno pregovarački proces.

Za Ministarstvo ekologije zainteresovana je SPS, kako je ranije rekao predsednik stranke Ivica Dačić, a u medijima se kao potencijalni ministar najčešće spominjao aktuelni gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan.

Personalnih promena u vladi, na čelu već postojećih ministarstava, međutim, moglo bi da bude više, o čemu su mediji dosta spekulisali, ali je najizvesnija informacija da će socijalista Branko Ružić voditi ubuduće Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ustanovljavanje ova dva nova ministarstva biće predviđeno predlogom izmena Zakona o ministarstvima koji će, prema rečima funkcionera SNS Nebojše Stefanovića, večeras stići u Skupštinu.

Ranije danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović saopštio je da je obezbeđena podrška poslanika za Anu Brnabić i njen kabinet.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva