:

:

TV Most

clock

Novembar 15, 2017   12:05

0

213

Vlada odobrila raspodelu dobiti Pošte Srbije

Od ukupne neto dobiti za prošlu godinu u iznosu od 3,47 milijardi dinara, u republički budžet biće uplaćeno 2,4 milijarde, dok će 950 miliona biti isplaćeno zaposlenima. 

To znači da će svaki radnik dobiti po jednu svoju prosečnu zaradu, čime se nastavlja višegodišnja dobra praksa u Pošti Srbije da zaposleni učestvuju u raspodeli dobiti, što je svojevrsni vid stimulacije ali i zahvalnosti za doprinos koji su dali u postizanju dobrih poslovnih rezultata.

To je ishod konstruktivnog i argumentovanog  razgovora premijerke Ane Brnabić, ministra Milana Krkobabića zaduženog za koordinaciju rada javnih preduzeća i v. d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, a nakon toga i na zajedničkom sastanku s predstavnicima dva reprezentativna sindikata u ovom javnom preduzeću – Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT "Nezavisnost".

Napominjemo da su ovim činom ispunjeni ključni zahtevi obe reprezentativne sindikalne centrale u Pošti Srbije, s tim što je započeta i dodatna analiza mogućnosti za povećanje plata, kako bi se iznašao najbolji model za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih u Pošti Srbije. Posebno ističemo da JP "Pošta Srbije", za razliku od većine javnih preduzeća ne koristi sredstva iz budžeta i maksimalnim angažovanjem 15.000 zaposlenih ostvaruje odlične poslovne rezultate  i značajna sredstva uplaćuje u budžet Republike Srbije. 

Obaveštavamo javnost da je usled nezakonite blokade rada Regionalno poštansko logističkog centra "Beograd", koji  predstavlja žilu kucavicu JP "Pošta Srbije", došlo do višednevnog prekida procesa rada u delatnosti od opšteg interesa, koja je poverena našem preduzeću, na koji način je naneta velika šteta zbog kašnjenja pri uručenju pošiljaka. Stručne službe Pošte Srbije intenzivno rade na sagledavanju direktne i indirektne štete koju je naše preduzeće pretrpelo usled višednevne nezakonite blokade rada Regionalnog poštansko-logističkog centra "Beograd", zbog čega se prema učesnicima preduzimaju sve zakonom predviđene mere kako bi takvo ponašanje bilo sankcionisano. 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva