TV Most - Vlada odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj
Vesti
Vlada odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj

15:01, 26.04.2018

|

Izvor: TV MOST

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima potpredsednik vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.


Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske (br. 2176/2018 od 21. 04. 2018.) o zabrani ulaska ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi. 

Vlada Republike Srbije ostaje opredeljena izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima. 

Takođe, Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design