:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2015   12:05

0

196

Vlada mnogo očekuje od poslovodstva EPS-a

Antić je naglasio da je poslovodstvo EPS dobilo veliki zadatak i obavezu da EPS bude najuspešnije srpsko javno preduzeće.

"Rezultati treba da budu poslovne prirode sa stanovišta efikasnosti sistema, ali i smanjenja troškova, optimizacije svih proizvodnih ciklusa koji treba da nam se već u drugoj polovine ove godine pokažu kroz povoljnije finansijske rezultate", kazao je Antić novinarima nakon sastanka sa poslovodstvom EPS.

Antić je rekao da je za vladu najvažnije da EPS dugoročno postane stabilna i profitabilna kompanija koja će značajno uticati na punjenje budžeta.

Direktor EPS Aleksandar Obradović zahvalio je Antiću lično i Ministarstvu rudarstva i energetike koji su, dodao je, "dosta direktno" zaslužni za to što danas EPS izgleda sasvim drugačije.

"Od 1. jula su se stekli svi formalni uslovi da EPS ne samo izgleda, već i funkcioniše drugačije", dodao je Obradović posle sastanka kome je prisustvovao i ministar privrede Željko Sertić.

On je rekao da izazovi tek predstoje, napomenuvši da rukovodstvo EPS ima obavezu da do kraja godine definiše sve dokumente koji se odnose na strategiju, dugoročne, srednjoročne i kratkoročne finansijske planove.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva