:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2017   12:05

0

129

Vlada MKD održala prvu sednicu, Zaev imenovao zamenike

Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe građana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru saradnju i međusobno poštovanje.

Premijer Zaev je za svoje zamenike postavio ministarku odbrane Radmilu Å ekerinsku, ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Bujara Osmanija za zamenika zaduženog za evrointegracije, ministra bez porfelja zaduženog za ekonomska pitanja Koču Anđuševa, a Hazbija Liku za zamenika premijera zaduženog za sporovđenje Ohridskog sporazuma i politički sistem.

Generalni sekretar Vlade Makedonije je Dragi Raškovski, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Skoplju.

Zaduženja su određena za sedam ministara bez porfelja. Robet Popovski je zadužen za komunikacije, odgovornost i transperentnost, Edmond Ademi za dijasporu, Samka Ibraimovski za Stretegiju za poboljšanje uslova za Rome u Makedoniji, Zoran Å apurić za regulativu za poboljšanje investicone klime za makedonske firme, Zorica Apostolovska, ; Adnan Kahil i Ramiz Merko su kao zadužeje dobili strane investicije.

Na prvoj sednici vlade Zorana Zaeva formirane su i osnovne i posebne vladine komisije, kao i Upravljački komitet za koordinaciju i upravljenje sistemom za upravljanje krizama na čije čelo je postavljen Olover Spasovski, zamenik premijera i ministar policije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva