:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2015   12:05

0

152

Vlada Kosova ima plan B za specijalni sud

"Premijer isa Mustafa je znao šta je govorio kada je dan ranije dao garancije pomoćnici američkog državnog sekretara Viktoriji Nuland da će Kosovo osnovati specijalni sud", piše taj dnenvik.



Savetnik premijera za pravna pitanja Besnik Beriša rekao je da premijer Mustafa ima više od jedne opcije za usvajanje amandmana i zakona o specijalnom sudu.



- Ova garancija koju je dao premijer na početku nastavlja i dalje stoji, jer premijer smatra da i dalje postoji politička volja da se to ostvari. Sigurno da ima više od jedne opcije, ali za sada nastavlja da dominira uverenje da se ovo pitanje može rešiti na način kako smo počeli ranije, naravno uz veću posvećenost svakog aktera posebno - istakao je Beriša.



Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland je od najviših zvaničnika Kosova tokom susreta koje je imala u nedelju zatražila da se pre početka godišnjih odmora u Skupštini Kosova usvoji amandman koji će omogučiti donošenje zakona o specijalnom sudu, ili će u suprotnom sud formirati Savet bezbednosti UN.



Kosovski zvaničnici su dali garancije da će amandman biti usvojen.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva