:

:

TV Most

clock

Avgust 25, 2015   12:05

0

124

Vlada izdvojila 3,3 milijarde za zapošljavanje

Vulin je prilikom uručivanja Ugovora korisnicima sredstava aktivnih mera politike zapošljavanja u gradskom muzeju Konkordija istakao da je, prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), ove godine smanjen broj mladih na njihovoj evidenciji za 8,1 odsto i dodao da država uspeva da zaposli i teže zapošljive kategorije.

"To su ozbiljna sredstva koje je vlada izdvojila za ovu godinu, odnosno značajno veća nego ranijih godina i nadam se da ćemo svake godine povećavati količinu novca za one kojima je pomoć potrebna", rekao je Vulin.

Ministar je rekao i da je njemu najdraža mera stručne prakse, kada poslodavci daju šansu mladima da se zaposle.

"Molim poslodavce - dajte im šansu i progedajte im kroz prste kako bi mogli da uzmu sudbinu u svoje ruke" rekao je Vulin.

On je naglasio da su podaci dobri i da nezaposlenost u Srbiji polako ali sigurno opada.

Vulin je rekao i da se nova radna mesta ne otvaraju u javnom sektoru, odnosno da se ne pune kancelarije i ne povećava birokratija, već se zapošljava u realnom sektoru.

On je takođe rekao da svako ko je otišao iz javnog sektora od početka primene uredbe o zabrani zapošavanja to učinio kroz penzije ili socijalni program. Kako je dodao, na svakog pojedinca koji je napustio javni sektor, zaposlene su dve osobe u realnom sektoru.

Prema njegovim rečima, i to je pokazatelj da nam ide na bolje.

Direktor NSZ u Beogradu Zoran Martinović je kazao da ta služba ima odličnu saradnju sa Ministarstvom rada i zahvalio ministru Vulinu na obezbeđivanju značajnih sredstava za zapošljavanje.

Prema njegovim rečima, od sredine 2014. godine u Beogradu je sa evidencije NSZ smanjen broj nezaposlenih za 3,9 odsto, a povećano zapošljavanje, preko te službe, za 14, 5 odsto.

On je dodao da su u Vršcu još bolji podaci i da je na evidenciji smanjen broj nezaposlenih za 4,5 odsto, a povećano zapošljavanje za 18 odsto.

Vulin je danas prisustvovao uručenju ugovora za subvencionisanje novootvorenih radnih mesta, samozapošljavanje i ugovora o sprovođenju javnih radova, koje dodeljuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

U okviru realizacije mera aktivne politike zapošljavanja NSZ, u Vršcu je dodeljen 41 ugovor o samozapošljavanju, 14 ugovora kojima se 71 lice angažuje na sprovođenju javnih radova, kao i ugovor o dodeli subvencije za 27 novootvorenih radnih mesta kompaniji "Fresenius medical care".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva