:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2016   12:05

0

116

Vlada Hrvatske sutra o nepoverenju Karamarku

To je, kako se navodi, svojevrsni ultimatum koji je Most postavio Karamarku, potvrđeno je iz Mosta tom splitskom dnevniku.

Lider Mosta Božo Petrov uputio svojim partnerima na vlasti, pri čemu Petrov nimalo slučajno nije odabrao petak kao rok za izašnjavanje. Upravo je 27. maj, zadnji dan do kada se premijer Tihomir Orešković i vlada moraju izjasniti o predlogu SDP o izglasavanju nepoverenja Karamarku.

Hrvatski mediji najavljuju da će Orešković i vlada to učiniti sutra na telefonskoj sednici.

SDP je 18. maja predao Saboru predlog za pokretanje pitanja poverenja Karamarku zbog njegove uloge u takozvanoj aferi "konsultantica". Vlada je dužna da se o tom predlogu izjasni u roku od osam dana, a Sabor bi na dnevni red taj predlog trebalo da stavi u roku do mesec dana od dana podnošenja.

S obzirom na to da je u Hrvatskoj danas praznik, taj rok je za vladu pomeren do isteka petka, 27. maja.

Splitska Slobodn Dalmacija primećuje da je vlada imala vremena da se izjasni o predlogu SDP-a, ali, kako navode, Orešković, u dogovoru s Petrovom, to nije učinio.

Å est ministara Mosta, piše list, već je odlučilo da podrži SDP-ov predlog za izglasavanje nepoverenja Karamarku.

Velika većina Mostovih parlamentaraca, zapravo svi izuzev Jure Martinovića koji se otvoreno suprotstavio Milanovićevom planu, protiv prvoga potpredsednika vlade dignuće ruku na glasovanju u Saboru, ukoliko Karamarko do subote, za kada je zakazana i skupština HDZ-a, ne odstupi i pokaže da mu je zaista nacionalni interes ispred ličnog.

Splitski dnevnik konstatuje i da nesumnjivo unutar samoga HDZ-a traju prelomni trenuci, a u prilog tome se spominje da se Karamarko juče nije pojavio na sednici vlade.

Za izglasavanje nepoverenja Karamarku potrebno je 76 poslaničkih glasova, a Milanovićev SDP zasad imaju sigurnih 65.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva