:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2015   12:05

0

114

Vlada čini sve da zadrži političku stabilnost

Srbija ima inteligentne ljude, iako radne navike moraju da budu bolje, rekao je premijer na sastanku u Privrednoj komori Srbije kojem prisustvuju i potpredsednik Švajcarske Konfederacije Joahan Šnajder Aman, ministri Željko Sertić i Srđan Verbić, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

Vučić je naveo da se na dualnom obrazovanju radi sa Nemačkom i Austrijom, ali i Švajcarskom, ocenivši da neće biti lako.

"Mi smo svakako odlučni da to uradimo. To znači da mladi kad postanu tinejdžeri moraju da misle o budućnosti", rekao je Vučić i doda da se bliže vremena kad će svi radnici morati da uče da bi se uklopili, ali i mladi da rade bar dva sata dnevno dok uče.

Kada je reč o reformama i modelima koje Srbija može da primeni po ugledu na razvijene zemlje pa i Švajcarsku, Vučić je rekao:

"Radimo najbolje, ali ako kažete Srbima da moramo da usvojimo neki model - nikad ništa, jer šta god da kažete biće jao mi imamo drugačije običaje i tradiciju, a kad krenemo tim putem, gotovo je".

On je upitao učesnike sastanka da li zaista misle da građani žele da čuju da će da podigne penzije i plate manje nego što je to moguće, jer je to jedini odgovoran način.

"Rezultat neće biti isti, biće lošiji, ali čak i skromni pozitivni rezultati su ipak pozitivni", rekao je on i poručio da će se svi investitori, koji žele da ulože, u Srbiji imati stabilno poslovno okruženje.

Vučić je pozvao investitore da ulažu u Srbiju naglasivši da u našoj zemlji kompanije mogu da dobiju najbolje uslove, a da je Srbija spremna kada je reč o subvencijama da da “10 dolara više od zemalja u regionu”.

“U ovom regionu možemo da obezbedimo najbolje uslove za svaku kompaniju Zapadne i Centralne Evrope, a radi se i na poboljšanju poslovne klime, pravnog sistema”, rekao je Vučić na sastanku u PKS.

“Možemo najbolji sistem da obezbedimo i kad je reč o subvencijama. To niko drugi ne može. Ako dobijete predlog od Makedonije, Rumunije, Hrvatske, BiH, znajte da možete uvek da dobijete 10 dolara više od Srbije. Samo dođite u Srbiju, i dobićete”, poručio je Vučic dodajući da niko ne može da pretekne Srbiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva