:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2015   12:05

0

126

Vlada će razgovarati sa tri ponuđača za Železaru

Svih pet kompanija, PIKARO iz Slovačke, austrijsko-švedski konzorcijum "INTEKO-EMLOG", "Monako risorsiz grupa" iz Monaka, "Esmark" iz Amerike, "HPK inženjering" iz Holandije i jedna nemačka kompanija, koje su potecijalni kandidati za upravljački menadžment u Železari "Smederevo", dostavile su dobre ponude, potvrđeno je RTS-u u Vladi.

Vlada će, međutim, dalje pregovarati sa tri ponuđača. RTS-u je potvrđeno da su to američki "Esmark", zatim "HPK inženjering" iz Holandije sa slovenačko-jevrejsko-američkim kapitalom, Džona Gudiša i Petra Kamaraša i austrijsko-švedski konzorcijum "INTEKO-EMLOG".

Pregovori se nastavljaju narednih nedelju dana, saznaje RTS u Vladi Srbije.

Iako je kompanija iz Monaka, "Monako risorsiz grupa", dala odličan biznis plan, problem je što oni traže drugačije peći od onih koje ima Železara i otpuštanje 2.500 radnika. I kompanija iz Nemačke ne odgovara svim traženim zahtevima Vlade.

Od profesionalnog menadžmenta se očekuje povećanje prodaje i proizvodnje na nivou ne manjem od 1,5 miliona tona čelika godišnje, uvođenje novih tehnologija i osvajanje novih tržišta.

Menadžment će biti u obavezi da dostavi incijalni i indikativni plan koji, između ostalog, treba da sadrži strategiju prodaje Železare, projektovane cene za ključne finalne proizvode, projektovan plan proizvodnje, strategiju nabavki, plan finansiranja i projekciju novih zapošljavanja.

Železara zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona čelika, a njeni proizvodni kapaciteti su oko 2,2 miliona tona.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva